Hoe gaan wij aan de slag bij de

Babytandarts?

Tijdens het eerste bezoek aan de tandarts krijgen ouders of verzorgers informatie over de ontwikkeling en de verzorging van het gebit van het kind.

Je krijgt antwoord op de vraag wanneer je start met poetsen, hoe je dit aanpakt en welke tandpasta je moet gebruiken. Er is ook aandacht voor het stoppen met de speen (wanneer en hoe), wanneer je kind uit een beker mag drinken of hoe je omgaat met pijn bij het doorbreken van de tanden.

Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek proberen we een duidelijk beeld te krijgen van jouw baby en te achterhalen wat de aard van het probleem is. Daar stemmen we de begeleiding op af. Voor een intakegesprek nemen we voldoende tijd. Tijdens dit gesprek gaan we niet behandelen, maar doen we ons best om uw kind op zijn gemak te stellen en te laten wennen aan onze praktijk.

Vergoedingen

Alle behandelingen van kinderen tot 18 jaar worden bij Babytandarts & Jeugdtandarts vanuit de basisverzekering vergoed.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Door goede mondhygiëne en voedingsgewoontes zorgen we er samen met u voor dat het gebit van uw kind gezond blijft. Daar levert u een belangrijke bijdrage in! We leren u en uw kind hoe u het beste de tanden poetst en wat u nog meer kunt doen om een gezonde mond te krijgen. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.